Den 25. juli 2011

3F og Vejlegården

Konflikten mellem 3F og Vejlegården har fyldt meget i mediebilledet den sidste uges tid. Sagen fremstår som enestående, men det er der ingen grund til, da det er en standardsag, som kører efter reglerne på det danske arbejdsmarked. Også Dansk Arbejdsgiverforening er enig i, at blokaden er lovlig

Sagen startede, da Vejlegårdens ejer opsagde overenskomsten med 3F. I stedet tegnede han en overenskomst med KRIFA via Kristelig Arbejdsgiverforening, som betyder ringere løn- og arbejdsvilkår for de ansatte.

Det er en helt normal faglig konflikt, hvor 3F lægger pres på en virksomhed, der vil underbyde 3F’s overenskomst, og hvor de ansatte ikke sikres de løn- og arbejdsvilkår, som 3F-overenskomsten giver sikkerhed for.

Nogle er uenige i 3F’s metoder, men hvis ikke de overenskomstbærende fagforeninger reagerer, når virksomheder vil slippe for den gældende overenskomst på området, så svigter vi helt i kampen for ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Dertil kommer, at virksomheder, som overholder 3F-overenskomsten, bliver udsat for konkurrence på ulige vilkår, som de næppe kan klare, hvorefter medlemmer på disse virksomheder mister deres job.

Dansk Metal knokler hver dag for at sikre vores medlemmer gode løn- og arbejdsvilkår. Blandt andet indgår Dansk Metal flere lokal- eller tiltrædelsesoverenskomster om ugen med virksomheder i Danmark. Det gør vi blandt andet for at sikre, at vi ikke ender med tyske tilstande, hvor en større og større del af befolkningen arbejder for en løn, som man ikke kan leve af.

Du kan læse mere om det tyske skrækeksempel i Metal Magasinet fra august 2011 - klik nedenfor.




Læs også:


Definition af begreber: