Den 2. oktober 2012


Tele Øst var til demonstration foran Arbejdsretten

Tirsdag den 2. oktober 2012 var der demonstration foran Arbejdsretten. Det skete samtidig med at Arbejdsretten indledte en sag om lovligheden af den igangværende blokade og sympatikonflikt mod Restaurant Vejlegården. Der afsiges dom den 29. november

Sagen er anlagt af Kristelig Arbejdsgiverforening som har anmodet Arbejdsretten om at sagen behandles af et udvidet formandsskab, dvs. af tre Højesteretsdommere. Kristelig Arbejdsgiverforeningen mener nemlig, at sagen er principielt.

Selv om der er tale om en såkaldt haste-sag, da der er tale om en løbende konflikt, oplyste Arbejdsretten efter tirsdagens retsmøde, at der afsiges dom  sagen den 29. november 2012.

Tirsdagens demonstration var arrangeret af afdelinger i fagforbundet 3F.

På det seneste har blandt andre Venstre og Liberal Alliance rejst forslag om at lovgive imod lønmodtagernes ret til konflikter på arbejdsmarkedet.

Der deltog ca. 500 i demonstrationen. Blandt andet deltog den ene af SF´s formandskandidater, Astrid Krag.

- De borgerlige synes af have glemt, at det er den danske fagbevægelse, der - igennem for eksempel konfliktretten – har sikret at vi i Danmark har ordentlige løn og arbejdsvilkår. At man som dansker kan leve af den løn, man får, siger Astrid Krag

- Sådan er det f.eks. ikke længere i Tyskland, hvor fagforeningerne står stadig svagere, og hvor man i dag kan tale om ”arbejdende fattige”. Venstre fører et ideologisk korstog mod det velorganiserede arbejdsmarked i denne sag. Og får Venstre sin vilje, vil det forringe almindelige lønmodtageres rettigheder i forhold til at organiserer sig og kæmpe for gode løn- og arbejdsvilkår. Det er jeg bekymret for. Derfor deltog jeg i dagens demonstration, siger Astrid Krag.

Også Dansk Metal Tele Øst var til stede ved demonstrationen for at bakke op om 3F og Den danske Model.

Nedenfor gengiver vi billeder fra demonstrationen:


 
 

 
 

 
 

 
  

 
 

Læs også:


Definition af begreber: