Den 31. oktober 2013

Tele Øst støtter et uddannelsesprojekt i Tamil Nadu i Indien

Det overordnede mål med projektet er at give piger i Indien mulighed for selvforsørgelse


 

generalforsamlingen i Dansk Metal Tele Øst den 30. oktober 2013 fortalte formanden, John Schwartzbach, at fagforeningens Solidaritetsfond har valgt at støtte projektet i Indien.

Solidaritetsfonden blev oprettet af Tele Øst i forbindelse med afdelingens 125 års jubilæum i 2009 med henblik på at give støtte til forfulgte aktivister og ansatte i fagbevægelsen globalt, inklusive deres pårørende, hvis de i forbindelse med deres faglige virke udsættes for forfølgelse, vold og drab.

Sidste år støttede vi et projekt i Mali efter et militærkup til genopbygning af et fagforeningskontor.

I år besluttede bestyrelsen at støtte en ansøgning fra ”Børn Hjælper Børn fonden” vedr. et uddannelsesprojekt i Tamil Nadu i Indien.

Se nedenstående beskrivelse af projektet.




Uddannelsesprojekt i Tamil Nadu i Indien

Børn Hjælper Børn fonden driver et projekt i den sydlige del af Indien i staten Tamil Nadu

Det er et uddannelsesprojekt for piger i mellem 14 og 18 år. Det overordnede mål med projektet er at give pigerne mulighed for selvforsørgelse. Det er meget almindeligt med børneægteskaber i Indien. Mange piger bliver gift med ældre mænd i 9 til 14 års alderen. Det handler primært om 2 ting. For det første er det måde at mindske forsørger byrden i familien – en mund mindre at mætte. For det andet er det en tradition, som ikke mange stiller spørgsmålstegn ved. Børneægteskaber har alvorlige konsekvenser for mange af pigerne. Pigerne kroppe er jo ikke udviklet til at have seksuel debut i den alder, så der er en del piger der dør.

Derfor er et af kravene at pigerne, der deltager i vores projekt må ikke være gift.

Pigerne undervises i forskellige færdigheder. Det er lysstøbning. Der er en meget stor katolsk kirke i nærheden af vores projekter, så der er reel afsætningsmuligheder. Så lærer de at dyrke og lave pickles, som sælges på de lokaler markeder. Den tredje færdighed de lærer smykkefremstilling.

Ud over de praktiske færdigheder indgår også andre ting i vores projekt. Det handler om piger/kvinders rettigheder, sundhed, vold i familien, sikker sex og andre emner.

Pigerne får undervisning i de landsbyer de bor i, så de kan arbejde sammen om opgaverne.

4 gange er vi dem samlet til fællesundervisning.

Det er et 2 årigt projekt. Der deltager 40 piger i projektet.

Billeder fra projektet, hvor der er gang i undervisning i hvordan man laver lys.










Helle Christensen
DUI Leg og Virke
Børn Hjælper Børn fonden