10.01.2011

Dødsfald: H. C. Hansen er død

Det er med stor sorg, at Tele Øst har modtaget beskeden om, at tidligere forbundsformand H. C. Hansen er død. Han sov stille ind på Hvidovre Hospital den 29. december 2010.
H. C. var en af de fremmeste og mest samlende forbundsformænd i sin tid. Hele livet brændte han for fagbevægelsen og ikke mindst for sit parti, Socialdemokraterne.

Han brugte så meget tid på det, at familien måtte glide lidt i baggrunden. Al hans aktive tid i bevægelsen kæmpede han for, at medlemmerne fik bedre løn og arbejdsvilkår, og samtidig brændte han for, at vi politisk kunne få et bedre Danmark.

H. C blev ansat som aspirant ved KTAS på Bornholm i 1947, og allerede dér begyndte hans interesse for det faglige arbejde. I 1950 blev han næstformand og i 1951 formand for daværende afdeling 25, og samtidig indtrådte han i CO´s hovedbestyrelse. I 1971 blev han valgt til forretningsfører og denne stillingsbetegnelse blev i 1983 ændret til forbundsformand.

H. C. bestred flere job i forbundet. Han var formand for Telefonstandens Arbejdsløshedskasse og redaktør af fagbladet Telefonen.

Mange af de langsigtede mål, som H. C. havde sat, blev opfyldt ikke mindst da forbundet ved en urafstemning i 1982 tilsluttede sig LO-medlemskabet.

I forbindelse med liberaliseringen af telesektoren opstod der et stort behov for at samle alle telefolk i et forbund. H. C. fik naturligvis en central plads i det meget omfattende arbejde med dannelsen af et nyt forbund.

Arbejdet kronedes med held og H. C. havde sin store andel af æren. Han blev samtidig valgt, som det nye forbunds første formand.

Ved Dansk Tele Forbunds kongres i 1988 takkede H. C. Hansen af, og ved kongressens blev han udnævnt til forbundets første æresmedlem.

Selv om der har været mange fusioner siden, hvor man ikke bruger begrebet æresmedlem mere, var H. C. fortsat æresmedlem i Tele Øst.

H. C. efterlader et stort tomrum, og vi er mange, der vil savne ham.

Vores tanker går til hans familie og hans trofaste veninde og livsledsager Gerda Gravesen. Æret være hans minde.

John Schwartzbach