Den 19. februar 2016

LO formanden: - Jeg kunne ikke selv drømme om at flyve med Ryanair

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er kommet i modvind fordi han i søndags har rejst fra Kastrup til Malaga med flyselskabet Ryanair. Det skete i forbindelse med en privat rejse

Turen med Ryanair sker samtidig med at trepartsdrøftelserne mellem arbejdsmarkedets parter og regeringen er i fuld gang, og hvor der indgår temaer som integration af flygtninge på arbejdsmarkedet og sikring mod social dumping.

I en kommentar til statsministerens flyrejse med Ryanair udtaler formanden for LO Lizette Risgaard:

- Min kommentar er vist temmelig forudsigelig: Jeg kunne ikke selv drømme om at flyve med Ryan Air.

- Tænk sig - for sølle 37 kr mere pr. billet, kan enhver rent faktisk flyve med et selskab, der sikrer ordentlige forhold for de ansatte. Se - det er noget, der betyder for mig: gode løn- og arbejdsforhold, dialog og respekt for den danske model, påpeger LO-formanden.

- Det er min holdning. Hvad andre gør, er deres valg og står for deres egen regning. Behøver jeg sige mere? slutter Lizette Risgaard.

Ryanair opgav i juli 2015 sin base i Danmark, fordi Arbejdsretten udtalte, at LO-fagbevægelsen lovligt kunne varsle konflikt mod flyselskabet med henblik på at opnå overenskomsten.

Efter at Ryyanair opgav sin base i Danmark, har flyselskabet fortsat benyttet Kastrup Lufthavn, men flyene starter og slutter i andre lande, ligesom personalet ikke er ansat i Danmark og dermed heller ikke beskattes i Danmark. Dermed kan der ikke i Danmark iværksættes konflikt mod selskabet. Fagbevægelsen i de pågældende andre lande forsøger dog fortsat at få overenskomst med selskabet.