Den 2. februar 2015

- Vi kræver stop for TDC´s grådighed

TDC udflager arbejdspladser til områder i verden med ringe løn- og arbejdsforhold

Alene indenfor de sidste par år har TDC udflaget flere hundrede arbejdspladser til bla. Flensborg i Tyskland, Manilla på Filippinerne samt til Indien.

Desuden har TDC i oktober outsourcet cirka 800 medarbejdere til Sitel Denmark ApS. placeret i Aarhus, Sønderborg og København. Ca. 150 af disse arbejdspladser forventes flyttet til London i England i løbet af 2015. Vores frygt er at TDC har planer om yderligere udflagning af arbejdspladser.

Medarbejderne i TDC får ikke arbejdsro, for der er nye fyringer hver eneste måned. Arbejdspladserne fosser ud af TDC.

I 2013 vedtog Folketinget, som led i vækstpakken, en gradvis nedsættelse af selskabsskatten fra 25 % til 22 % med det formål at få skabt flere arbejdspladser i Danmark og få ført Danmark ud af krisen. Nedsættelsen af selskabsskatten forventes alene i 2014 at betyde skattelettelser for TDC på et tre cifret millionbeløb.

Når TDC i stedet for at skabe arbejdspladser i Danmark sender regningen videre til samfundet, når TDC-ansatte bliver arbejdsløse, er TDC´s adfærd skadelig for samfundsudviklingen.

For øjeblikket udbygger TDC fremtidens lynhurtige mobile 4G-netværk over hele landet. Men det er beskæmmende, at TDC via sin entreprenør Huawei vender det blinde øje til, når Huawei hyrer udenlandske underentreprenører som udøver social dumping. I foråret førte det til sympatikonflikt og det lykkedes at få overenskomst med to underentreprenører. Men Huawei hyrede blot nye underentreprenører og der er nu iværksat en ny sympatikonflikt mod det polske firma, Electronic Control Systems.

TDC har bebudet yderligere outsourcing af endnu flere arbejdspladser til andre danske virksomheder. Vores løn- og arbejdsvilkår er konstant under angreb fra TDC´s side. Og den årlige medarbejderundersøgelse fra oktober måned viser, at medarbejdertrivslen er i frit fald. 

Alt sammen alene for at sikre aktionærerne et så stort udbytte som muligt. TDC´s ageren er et symptom på den grådighed, som førte til finanskrisen i 2008 og som har bevirket at Europa har befundet sig i den største økonomiske krise siden 2. verdenskrig. 

Grådigheden må ophøre nu!

Således vedtaget på Generalforsamling i
Dansk Metal Tele Øst
i København den 29. oktober 2014 
med mere end 400 fremmødte medlemmer.

TDC-ansatte kæmper for at bevare løn og danske job

Arbejdspladserne fosser ud af TDC, advarer fagforeninger. Telegigantens ansatte bliver i stigende grad outsourcet eller havner i datterselskaber med dårligere løn- og arbejdsvilkår

avisen.dk beretter mandag den 2. februar 2015 om at mange medarbejdere i TDC lever i frygt for at miste jobbet, blive outsourcet eller få barberet deres arbejdsvilkår. 

- Men det må man leve med, for behovet for at tynde ud i mandskabet og trimme ansættelsesvilkår forsvinder ikke, siger TDC. 

Læs mere i avisen.dk


Læs nedenfor udtalelse fra medlemmerne i Dansk Metal Tele Øst: