Den 19. december 2013


LO: Tilfreds med at ingen længere mister deres sygedagpenge

Ingen vil fremover miste retten til sygedagpenge, da det nuværende loft på højst 12 måneder ophæves. Det er resultatet af en aftale mellem samtlige partier minus Enhedslisten. LO er overvejende positiv, men beklager den lavere ydelse

- Vi er meget tilfredse med, at tidsbegrænsningen på sygedagpenge endelig ophæves. I dag mister mange helt forsørgelsen efter et års sygedagpenge og ender i den ulykkelige situation, at de både er syge og mister deres forsørgelse, siger LO-sekretær Marie-Louise Knuppert i en kommentar til aftalen, der blev indgået onsdag aften.

– Vi er tilfredse med, at alle fremover sikres en ydelse, siger hun. Aftalen betyder dels, at der fremover tages stilling til sygedagpengeforlængelse efter fem måneder i stedet for 12 måneder og dels, at mulighederne for forlængelse af sygedagpengene udvides for en gruppe af personer med livstruende sygdom, som i dag ikke ville have mulighed for forlængelse.

Hjælp til syge med livstruende sygdom
De personer, som ikke kan få forlænget deres sygedagpenge, overgår i stedet til et jobafklaringsforløb på en lavere ydelse, som vi kender det fra førtidspensionsreformen.

– Det er positivt, at personer, som har en livstruende sygdom, kan få forlænget deres sygedagpenge. Desuden er godt, at der tages hånd om de personer, som ikke kan få deres sygedagpenge forlænget i form af et jobafklaringsforløb. Omvendt bliver det aldrig vores holdning, at en lavere ydelse er med til at gøre en person mere rask. Derfor mener vi ikke, at denne del af aftalen er vejen frem, siger Marie-Louise Knuppert.

– Jeg har derfor også en forventning om, at jobafklaringsforløb bliver tværfaglige og helhedsorienterede forløb af en høj kvalitet, så de gør en forskel og hjælper den enkelte tilbage i job og selvforsørgelse, slutter Marie-Louise Knuppert.