Den 14. maj 2013


Ny dagpengeløsning er vejen frem

LO er tilfreds med, at regeringen nu indfører en "arbejdsmarkedsydelse", der sikrer arbejdsløse, der stod til at miste dagpengeretten

Regeringen har i dag lanceret deres bud på en ny løsning til de tusindvis af arbejdsløse, som står til at miste deres dagpenge. Løsningen bliver en såkaldt "arbejdsmarkedsydelse", samt en dagpengekommission, som skal arbejde videre med indretningen af dagpengesystemet. LO tager positivt imod forslaget.

– Regeringens arbejdsmarkedsydelse vil skabe tryghed for en stor gruppe mennesker. Det handler om industriarbejdere, SOSU-assistenter og kontorfolk, som har arbejdet i 20-25 år, men som har mistet deres arbejde på grund af krisen og risikere at stå uden indtægt, siger LO-formand Harald Børsting.

– Vi er nødt til at tage hånd om de tusindvis af mennesker, som risikerer at stå uden indtægtsgrundlag efter 1. juli, understreger LO-formand Harald Børsting.

A-kasse bidrag

Regeringens løsning består i, at de folk, der mister dagpengeretten, overgår til en såkaldt "arbejdsmarkedsydelse". Det er lønmodtagerne selv, der er med til at finansiere denne løsning gennem en midlertidig stigning i a-kassebidraget. Den løsning er Harald Børsting ikke begejstret for.

– Alle i samfundet bør bidrage til løsningen af det her problem, der jo er forårsaget af en omfattende og langvarig økonomisk krise, siger Harald Børsting.

Dagpengekommission

– Det er glædeligt – og helt nødvendigt–- at regeringen nu lægger op til, at der nedsættes en dagpengekommission. Det giver mulighed for en langsigtet løsning, hvor dagpengesystemet passer til den virkelighed, vores medlemmer færdes i, understreger Harald Børsting.

– Vi skal have et dagpengesystem i overensstemmelse med et moderne arbejdsmarked. Det kræver, at man ser nærmere på genoptjeningsretten, reglerne omkring supplerende dagpenge og jobrotation. Derudover er det afgørende, at der fastholdes en håndholdt indsats over for de arbejdsløse, så de får de bedste chancer for at komme hurtigt tilbage i beskæftigelse.