Den 13. marts 2013

LO Ungdom aktionerer mod ungdomsarbejdsløshed

Den 13. marts har den europæiske LO-fagbevægelsen ETUC indkaldt til en fælles aktionsdag for at sætte spot på den enorme ungdomsarbejdsløshed i Europa. Over 5,7 millioner unge under 25 år er i dag arbejdsløse i de europæiske lande

LO Ungdom ønsker i den anledning at sætte fokus på den danske ungdomsarbejdsløshed og har derfor arrangeret en aktion på Rådhuspladsen i København onsdag den 13. marts kl. 15-16. Her vil de unge stå med bannere og dele flyers ud og tale med de forbipasserende om ungdomsarbejdsløshed.

– Vi gennemfører aktionen for at sætte fokus på, at ungdomsarbejdsløsheden er et kæmpe problem. Over 100.000 unge har i dag hverken job eller uddannelse. Det er en bombe under vores generation, hvis vi ikke får løst udfordringen, siger LO’s ungdomskonsulent Kasper Sand Kjær.

Ungdomsarbejdsløsheden skal bekæmpes fra tre sider
Han peger på, at der er brug for at angribe ungdomsarbejdsløsheden fra tre sider:

– For det første skal vi have gang i vækst og jobskabelse, da det jo også vil skabe nye job for unge. Det kan bl.a. ske ved at iværksætte offentlige investeringer, der skaber job i både den offentlige og i den private sektor. 

Derudover er det helt afgørende, at flere unge gennemfører en uddannelse. Alle ved, at det kræver uddannelse at beholde sit job på fremtidens arbejdsmarked. Derfor kan det kun gå for langsomt med at skabe flere uddannelsesmuligheder.

– Sidst men ikke mindst er det på kort sigt nødvendigt at gøre mere for at skabe indgange for unge på arbejdsmarkedet her og nu. Derfor skal vi bl.a. sætte gang i brug af jobrotation og iværksætte ordninger, hvor virksomheder, der ansætter nyuddannede, får et tilskud.

– Der er ingen nemme løsninger, når det gælder bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed. Derfor må både regeringen og virksomhederne tænke alternativt for at hjælpe flere unge ind på arbejdsmarkedet, siger Kasper Sand Kjær.