Den 26. februar 2013


LO: -Regeringens vækstplan skaber fornyet optimisme om job og vækst

LO er tilfreds med regeringens ambitiøse vækstplan. Udspillet skaber både job her og nu og på lidt længere sigt

Regeringens vækstpakke er omfattende og tager for alvor tager fat og giver fornyet optimisme om vækst og jobskabelse på et trængt dansk arbejdsmarked.

– Jeg er tilfreds med regeringens vækstplan, der både vil skabe job her og nu samt tiltrække nye job til Danmark i fremtiden. Det er nøjagtig det, vi har brug for i øjeblikket, så vi kan få gang i ikke mindst den hjemlige efterspørgsel, siger LO’s formand Harald Børsting til de elementer, der indtil videre er kommet frem omkring regeringens vækstpakke.

– Dansk økonomi er godt gearet til vækst. Regeringens plan understøtter, at både private og virksomheder nu trygt kan gå i gang med at foretage investeringer, der sikrer vækst og job, samtidig med, at den offentlige sektor udvikler sig.

Investeringer skal skabe job på den korte bane
LO formanden er tilfreds med balancen mellem kortsigtede og langsigtede initiativer.

– Som jeg er orienteret, præsenterer regeringen en række initiativer, hvor sigtet er job nu og her. Det handler bl.a. om bolig-jobordningen og renoveringer af den almene boligsektor. Det er ganske fornuftigt, fordi det skaber private job i en trængt byggesektor.

Lavere afgifter og selskabsskat
LO er også enig i at droppe lastbilafgiften, så virksomheder, der er afhængige af transport, aflastes. Desuden er LO enig med regeringen i, at virksomheder skal kunne afskrive momsen fra hotel- og restaurationsbesøg.

– Vi har selv foreslået at lempe udgifterne for virksomheder, der er afhængige af transport, ligesom vi også har foreslået, at virksomheder skal kunne afskrive en del af momsen ved hotel- og restaurationsbesøg. Begge forslag vil lempe udgifterne for virksomhederne og hermed skabe yderligere job.

– Skal selskabsskatten sænkes, som det har været fremme, er jeg enig i, at det skal ske uden om den finansielle sektor og olieindustrien, så lettelsen målrettes mod de virksomheder, der kan tiltrække nye investeringer til Danmark og dermed skabe flere private job.

Uddannelse skal styrke konkurrenceevnen på sigt
En stærk uddannet arbejdsstyrke er fundamentet for Danmarks konkurrenceevne på sigt. Derfor er uddannelse en naturlig del af en vækstplan. LO opfordrer til at tænke et uddannelsesløft ind i regeringens vækstplaner.


Læs regeringens vækstpan: Vækstplan DK

___