Den 25. marts 2012


IKUF-ansøgninger om kursus for TDC-ansatte

Nu kan TDC-ansatte igen søge kurser hos leverandører uden for AMU-kurserne via overenskomstparternes decentrale TDC-IKUF-fond

TDC og Dansk Metal teleafdelingerne har aftalt, at medarbejdere omfattet af det såkaldte tilpassede overenskomstgrundlag kan søge IKUF-kurser såvel i AMU-kursus-regi som hos eksterne kursus-leverandører.

Indtil videre er der en beløbsgrænse på kr. 15.000,-  som dækker kursuspris og materialer, begge incl. moms.

Vi har valgt at åbne for denne mulighed, da der er meget begrænset forbrug på AMU-kurserne, samt en opjustering af de tilgængelige midler. Der følges løbende op på forbruget.

IKUF, står for Industriens Kompetence Udviklings Fond. Den kom ind i overenskomsten i 2007 og giver en medarbejder ret til to ugers selvvalgt uddannelse hvert år. Medens man er på kursus oppebærer men 85% i løn. Selvvalgt uddannelse er en god måde at øge sin værdi på arbejdsmarkedet, både i sit løbende ansættelsesforhold, eller hvis man ønsker at søge nye job.

Det rettes på TDC-Medarbejderportalen så der kommer til at stå at ansøgninger gælder indenfor et kalenderår.

I TDC er der en decentral fond som bestyres af TDC og Dansk Metal teleafdelingerne. Sidste år løb den decentrale fond tør for midler. På den ene side var det godt, fordi efterspørgslen på kompetenceudvikling var stor. På den anden side var det skidt, fordi mange fik afslag på deres kursusansøgning.

Hvis den nye overenskomst vedtages, vil en medarbejder have ret til at afvikle ikke forbrugt IKUF-uddannelse fra de foregående to kalenderår, så man i alt kan have 6 ugers selvvalgt uddannelse i et år. Det træder i så fald i kraft den 1. januar 2013, således at ikke brugt tid fra 2011 og 2012 kan anvendes i 2013.

Uddannelsesudvalget, ved Robert Larsson