Den 18. januar 2012

TDC-tillidsrepræsentanter sender åbent brev til TDC-ledelse

 

127 tillidsrepræsentanter mødtes mandag den 16. januar 2012 i Odense, i protest mod afskedigelser og outsourcing. På mødet vedtog tillidsrepræsentanterne at sende et åbent brev til ledelsen, som vi gengiver nedenfor:
___________________________________________

Åbent brev til Henrik Poulsen:
              
Afskedigelser og outsourcing skaber frustration og vrede.

127 tillidsrepræsentanter fra Dansk Metal protesterer mod truslen om outsourcing, anvendelse af vikarer / entreprenører, samtidig med, at TDC planlægger at sætte mellem 700-800 medarbejdere på gaden i 2012.

Medarbejderne er med til at skabe det store overskud TDC år efter år fremkommer med, og tillidsrepræsentanterne protesterer derfor mod TDC’s massive krav om forringelser af medarbejdernes løn- og arbejdsvilkår.

TDC har gennem de sidste 4 år outsourcet mange arbejdsopgaver og desuden reduceret med omkring 4000 medarbejdere. Det har sat sine dybe spor i hele organisationen. Hvem rammes næste gang af nedskæringer eller outsourcing. Mange medarbejdere er ekstremt pressede og mange steder arbejdes der over, for at nå opgaverne. Tillidsrepræsentanterne spørger derfor om takken for at gøre en ekstra indsats, er en fyreseddel eller outsourcing.

TDC profilerer sig på at være en samfundsansvarlig virksomhed og skulle derfor bevare arbejdspladser i hele Danmark, i stedet for at outsource arbejdsopgaver til Indien og andre lavtlønsområder.

Dansk Metal har en borgfredsaftale med TDC, som skal sikre en personaleplanlægning, hvor de nødvendige personale-reduktioner sker ved omplacering, videre-og efteruddannelse, frivillig fratræden/naturlig afgang og begrænsninger i ekstern rekruttering samt anvendelse af eksterne vikarer/entreprenører.
Det harmonerer ikke med nuværende situation, hvor der planlægges med afskedigelser samtidig med, at der er vikarer/entreprenører ansat.

Eksempler: I Drift har medarbejderne præsteret ca. 175.000 overarbejdstimer, og der er ca. 100 teknikere indlånt, og TDC planlægger nu med at reducere yderligere med ca. 100 faste teknikere i 1. kvartal. I Privat og Erhverv er der ca. 450 vikarer. Det arbejdspres, som mange af medarbejderne er udsat for er helt urimeligt.

Tillidsrepræsentanterne kræver derfor, at TDC lever op til intentionerne i borgfredsaftalen og begrænser brugen af vikarer/entreprenører og klarer eventuelle reduktioner i 2012 via omplaceringer, naturlig afgang og frivillige fratrædelser.
Tillidsrepræsentanterne forventer, at TDC først afskediger medarbejderne når arbejdsopgaverne er væk og ikke som nu, på en forventning om effektiviseringer og øget arbejdspres på den enkelte.
Tillidsrepræsentanterne forventer desuden, at TDC omskoler nuværende medarbejderne i stedet for at ansætte nye, det kunne sagtens lade sig gør uden at bringe TDC overskud i fare.

Tillidsrepræsentanterne opfordrer kraftigt TDC’s ledelse til, at:

  • Revurdere de planlagte nedskæringer for 2012,

  • Efteruddanne nuværende medarbejderne så de kan varetage kommende opgave,

  • Omplacere medarbejdere til andre opgaver når der er overtallighed.

  • Stoppe brugen af vikarer, entreprenører og outsourcing.   



TDC medarbejdere til TDC arbejde




Formand for Landsklub
Steen M. Jacobsen