Den 7. september 2011


TR-seminar i Tele Øst

Tele Øst´s tillidsrepræsentanter var samlet fra i søndags til og med tirsdag, hvor de diskuterede det fremadrettede faglige arbejde i Tele Øst

Seminaret bliver afholdt hvert år for at styrke tillidsrepræsentanterne i deres faglige arbejde og samtidigt for at opbygge netværk på tværs af områderne.
I år var der oplæg fra næstformanden i Dansk Metal, Claus Jensen, som fortalte om de fordele, der er ved at være meldt ind i en rigtig fagforening og ikke i en af de gule fagforeninger. De gule fagforeninger forhandler ikke overenskomst for deres medlemmer og kan derfor ikke varetage deres medlemmers interesse lokalt på arbejdspladsen. Claus var inde på mange af de ulemper, som der netop er ved ikke være organiseret. Du kan læse mere om nogle af fordelene på Dansk Metal´s hjemmeside: http://www.danskmetal.dk/Medlemsfordele.aspx

Budskabet var, at nok kan Dansk Metal tilbyde billige forsikringer men den altafgørende forskel er, at Dansk Metal via overenskomster og lokalaftaler sikrer medlemmernes løn-, pensions – og arbejdsforhold. I vores nabolande, som f.eks. Tyskland, ser vi skræk-eksempler på, at lønmodtagere lader sig hyre til f.eks. 4-7 Euro i timen (30 til 50 kr.). Hvis vi i Danmark skal forhindre dén udvikling, er det nødvendigt at lønmodtagerne via medlemskab bakker om de fagforeninger og fagforbund, som indgår overenskomster med arbejdsgiverne.

Efterfølgende var René Nielsen, formand for Metal Hovedstaden med et oplæg om Metal Hovedstadens struktur og de forventninger han havde til en fælles fremtid med Tele Øst - elementer som der skal arbejdes med i fusionsdrøftelserne og som forventes at starte op i oktober. Metal Hovedstaden arbejder for nuværende på at ændre organisationen for at tilpasse sig fremtiden og ønsker først, at dét arbejde er færdiggjort før egentlige fusionsdrøftelser indledes med Tele Øst.

Til sidst kom John Nim fra Dansk Metal med et oplæg om, hvordan han ser Teleafdelingerne efter en fusion med Metal-afdelinger i deres geografiske område. Han fortalte, at en arbejdsgruppe på landsplan arbejder med at få et økonomisk overblik over det forbrug, der er i dag hos tillidsrepræstanterne/klubber, så der fremover er de samme ressourcer til rådighed efter evt. fusioner.

I forbindelse med en fusion er det vigtigt, at tillidsrepræsentanterne får et forum (TDC-Landsklub), hvor de kan samarbejde om samarbejdsforhold og forhandlinger i forhold til TDC. TDC-Landsklubben fungerer godt, hvilket flere tillidsrepræsentanter gav udtryk for. De gav også udtryk for, at det gik for langsomt, hvilket klart viser, at TDC-Landsklubben er den vej tillidsrepræsentanterne vil.

Det er vigtigt at understrege at den endelige beslutning om en fusion med Metal Hovedstaden, skal tages på en generalforsamling.

Den resterende del af seminaret bestod af flere indlæg og gruppearbejder, som skal styrke det fremadrettede faglige arbejde i Tele Øst.

Stemningen blev dog lidt trykket, da en anonym opposition på flere hjemmesider skrev, at den fik aflyttet lokalet og ville bringe lydfiler på hjemmesiderne under seminaret.

På trods af flere opfordringer var der ingen af de tilstedeværende, som tilkendegav at de tilhørte den anonyme opposition. Der var herefter bred enighed om at tage afstand fra den såkaldte oppositions arbejdsmetoder og alle de tilstedeværende tog klart afstand fra, at man uden tilladelse optager lydfiler fra interne møder i Tele Øst.

Dét at nogle hjemmesider fra den såkaldte opposition forsøger at mistænkeliggøre mødedeltagerne må ikke ødelægge den tradition, vi altid har haft om at tillidsrepræsentanterne kan mødes og i fortrolighed diskutere i lukkede fora.

Altslutningsvis gav tillidsrepræsentanterne stor opbakning til det videre arbejde med Landsklubben og samarbejdet med Metal Hovedstaden og en evt. fusion. Samtidig var der stor opbakning til bestyrelsen i Tele Øst og vi er på rette spor.

Vi ses til generalforsamlingen, hvor vi i den mundtlige beretning vil fortælle yderligere om den faglige vej Tele Øst arbejder med.