Den 15. april 2011


Opposition kræver ny ekstraordinær generalforsamling

En indleveret underskriftindsamling har haft flere fejl, som afdelingen har været nødt til at kontrollere og i afklaringsforløbet har medlemmer trukket deres underskrift tilbage, så der ikke er de nødvendige 90 underskrifter. Samtidig er medlemmer blevet misinformeret

 

Der blev den 1. april 2011, afleveret 91 underskrifter uden datoangivelse i afdelingen, hvor man ønskede en ny ekstraordinær generalforsamling, som skulle afprøve John Schwartzbachs og Karsten Moritz Hansens mandat.

Afprøvningen af Karstens mandat er ikke begrundet i underskriftindsamlingen.

Afprøvningen af Johns mandat, begrundes i at det ikke var lykkedes John at løse personkonflikten mellem Kim Vistisen og Karsten Moritz Hansen, at John ikke var mødt op til et medlemsmøde samt at John ikke havde indkaldt til en generalforsamling, som 20 medlemmer ønskede.

- Forløbet startede med at Kim udeblev fra arbejdet i afdelingen den 6. januar, idet han ønskede en afklaring omkring Karsten Moritz Hansen først.
Karsten har i forløbet gentagne gange ønsket samarbejdet genetableret, men Kim har afvist det med ultimative krav om at Karsten skulle træde ud af bestyrelsen, hvilket bestyrelsen i henhold til vedtægterne har afvist at imødekomme.

Efterfølgende mødte Kim ikke på arbejdet og ville ikke orientere formanden om hvad han lavede, dette resulterede til sidst i at bestyrelsen indkaldte til en ekstraordinær generalforsamling den 16. marts 2011, hvor Kim blev afsat.

- Onsdag den 2. februar om aftenen sendte tillidsrepræsentant, på Bornholm, Dennis Bauer John en sms, hvor han inviterede John til et medlemsmøde dagen efter i Herlev, uden at han havde involveret de lokale tillidsrepræsentanter først. Han skrev at han havde fået tilladelsen fra TDC og at emnet var ”Bestyrelsens hensigt at afsætte Kim om fredagen”. Mødeindkaldelsen til bestyrelsesmødet om fredagen indeholdte intet om dette. Dennis blev korrekt informeret om dette, men ville ikke forholde sig til det.
John valgte ikke at deltage, da han prioriterede de allerede planlagte opgaver i afdelingen, når indkaldelsen var med et urimeligt kort varsel og uden at de lokale tillidsrepræsentanters involvering, samtidig var emnet jo ganske enkelt ikke i overensstemmelse med virkeligheden.

- Det sidste punkt omhandler at John ikke ville indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, som 20 medlemmer ønskede med forskellig begrundelse.
Det er ganske enkelt umuligt for formanden alene at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling iflg. vedtægterne - det kan kun bestyrelsen eller 90 medlemmer med skriftligt motiveret dagsorden.

Den indleverede underskriftindsamling har haft flere fejl, som afdelingen har været nødt til at kontrollere og i afklaringsforløbet har medlemmer trukket deres underskrift tilbage, så der ikke er de nødvendige 90 underskrifter. Samtidig er medlemmer blevet misinformeret.
Revisionsinstituttet har fået ansvaret for at underskriftindsamlingen overholder de foreningsretlige regler og skal godkende den endelige gyldighed af underskrifterne. Derfor har Bestyrelsen sendt et brev til de resterende medlemmer, som har underskrevet mistilliden, hvor vi fjerner nogle af misforståelserne og giver dem mulighed for at beslutte sig på et korrekt oplyst grundlag. Læs brevet her.

Håbet er også at det meget tidskrævende og omkostningsbelastende arbejde med at behandle personspørgsmål på ekstraordinære generalforsamlinger, nu kan afløses af fagligt arbejde til gavn for medlemmerne.

Venlig hilsen

Bestyrelsen
Dansk Metal Tele Afdeling Øst