Den 24. februar 2011


TDC ansatte berørt af CSC konflikt

Fagforeningen Prosa og CSC har forhandlet to af deres overenskomster siden 2009. Der har været store pauser, men nu har CSC indledt konflikten efter at parterne har været i forligsinstitutionen uden resultat

For øjeblikket er 120 Prosa medlemmer lockoutet af CSC, og fra mandag d. 28. februar 2011 er 40 Prosa medlemmer i strejke.

I CSC er der en række medlemmer af Dansk Metal Tele Øst som er udlånt fra TDC. De er omfattet af Industriens Funktionæroverenskomst og er således ikke direkte omfattet af konflikten i CSC.

Alligevel betyder CSC Lockouten af de 120 Prosa medlemmer, at de udlånte TDC-ansatte er berørt af konflikten.

CSC har valgt at lockoute Prosa-medlemmer på nogle af de områder, hvor der er ansatte under andre overenskomster, der laver det samme arbejde. Det drejer sig om områder, hvor det arbejde der ligger øverst i bunken bliver lavet først. Her kan man ikke sige, det er konfliktramt arbejde, som man har lov til at nægte at udføre.  Men hvis der opstår en arbejdspukkel på grund af konflikten, vil man lovligt kunne vægre sig mod at udføre dette arbejde som overarbejde. Bliver man alligevel beordret til det, anbefaler vi at adlyde ordren og straks kontakte Fællestillidsrepræsentant Per Baden.

Andre steder har det været et spørgsmål om at tage en vagt, som en konfliktramt skulle have haft. Her har folk følt sig pressede til at tage vagten. Dette har været behandlet på møde mellem CSC HR og Fællestillidsrepræsentant Per Baden.

Der er ingen tvivl om, at Metal mener, at en skemalagt vagt som skulle være udført af en lockoutet medarbejder er konfliktramt arbejde. Hvis man bliver bedt om at overtage en sådan vagt, skal man gøre opmærksom på, at det er konfliktramt arbejde, og man har lov til at nægte. Hvor chefen insisterer på, at man skal tage vagten, skal man adlyde ordren og straks kontakte Per Baden.

I givet fald vil Dansk Metal kunne føre en sag mod CSC om at nogle af Metals medlemmer er blevet pålagt at udføre konfliktramt arbejde. Men da det vil være Metal som har bevisbyrden for at der er tale om konfliktramt arbejde, vil det i givet fald være vigtigt at fremsende beviser.

CSC har blandt andet lockoutet flere i det, der hedder Field Operations eller som nogle i TDC stadig kalder for RITS. Det er ensbetydende med, at fejlretning og ny installationer af IT udstyr i TDC bliver forsinket. CSC har antydet, at de vil hente fremmed arbejdskraft ind til at løse puklen.

Her har vi brug for hjælp fra alle medlemmer af Tele Øst ansat i TDC. Har I noget IT udstyr til reparation, eller venter I på noget nyt, så tjek lige, at det er en af de sædvanlige, der løser opgaven. Det kan gøres ved at bede om at se deres ID kort. Hvis I har mistanke om, at det er en fremmed, der udfører arbejdet, skal I straks kontakte afdelingen.