Den 21. oktober 2010


Kommentarer til Ekstra Bladets historier om TDC

Tele Øst har i forbindelse med de sidste dages skriverier i Ekstra Bladet fået adskillige henvendelser fra medlemmerne og tillidsrepræsentanterne i TDC der kan genkende deres hverdag bl.a. punkterne hvor medarbejderne er presset på svartiderne på telefonerne, salget i Butikkerne og tiden teknikerne har til montering og fejlretning hos kunderne.

Et pres der er steget meget kraftigt igennem de senere år i takt med at TDC ejere har presset hele virksomheden til bristepunktet, hvor der hives milliarder ud af virksomheden.

Presset har resulteret i afskedigelser af tusindvis af gode loyale medarbejdere.

Tillidsrepræsentanterne har igennem samarbejdssystemet flere gange sagt fra over for de voldsomme reduktioner af personalet. De tilbageværende medarbejdere gør sig store anstrengelser for at levere den service som TDC-ledelsen fortæller vi skal levere.

TDC har desværre ikke været lydhøre over for tillidsrepræsentanternes advarsler, men har blot fra tid til anden, når situationen har krævet det, valgt at gøre brug af vikarer på stort set alle områder.

Noget der desværre rammer de tilbageværende medarbejdere hårdt, udover de selv skal præsterer mere og mere også må leve med en permanent trussel om at blive fyret, skal de også bruge deres tid på oplæring af vikarer.

De kørende teknikere må ligeledes bruge energi på hovsaløsninger og oplæring af vikarer. Vikarer der bliver ansat i spidsbelastninger situationer, situationer der bliver flere og flere af i takt med at den faste bemanding bliver mindre og mindre, måned for måned.

Senest er der afskediget 14 tekniker i indeværende uge pga. påstået overtallighed. En overtallighed som teknikerne ikke mener, bunder i reelle arbejdsmæssige.

Tillidsrepræsentanterne oplever det er et udtryk for at TDC´s nuværende ejerkreds har fået opfyldt deres økonomiske mål og blot er ved at gøre hele eller dele af virksomheden salgsklar.

Vi vil gerne som TDC-medarbejdere yde den bedste kundeservice, således at vi undgår at vores arbejdsplads blive hængt ud i Ekstra Bladet. Men det forudsætter at arbejdsbetingelserne er i orden, at vi er bemandet korrekt og at vi ikke konstant har fyringstrusler hængende over hovedet.