Den 1. juli 2008

Metals næstformand bliver verdenspræsident

2,5 millioner fagforeningsmedlemmer i UNI Telecom får ny verdenspræsident den 1. juli, når Bo Stenør Larsen fra Dansk Metal overtager posten

Den 1. juli overtager Metals næstformand, Bo Stenør Larsen, posten som verdenspræsident for UNI Telecom, der er en sammenslutning af tele-fagforeninger i hele verden. Det sker mandag ved en ceremoni i den franske by Lyon, hvor Bo Stenør Larsen formelt bliver indsat på posten.

Bo Stenør Larsen er til daglig næstformand for Dansk Metal, og har hidtil været præsident for UNI Europa Telekom, der er den europæiske sammenslutning af tele-fagforeninger. Den post har han bestridt siden 2003.

UNI Telekom er en del af den globale UNI-sammenslutning. UNI står for Union Network International og har over 15 millioner medlemmer inden for handel, finans, IT, telekommunikation, post og medier.


Med jobbet som verdenspræsident for telekom-branchen kommer Bo Stenør Larsen med i den øverste centrale ledelse af UNI.

Bo Stenør Larsen, 61, var forbundsformand for Telekommunikationsforbundet fra 1996 og indtil 2003, hvor TKF blev en del af Dansk Metal.

Bo Stenør har hele sit arbejdsliv været med dér, hvor man dagligt mærker de teknologiske forandringer. Han er uddannet typograf, men da det fag blev overhalet af den teknologiske udvikling, blev han ansat i Rigstelefonen på grund af sine gode sprogkundskaber. Bo Stenør Larsen taler engelsk, tysk og fransk, og han har god brug for alle tre sprog som præsident for UNI-Telekom.

Kilde: danskmetal.dk