03.06.2008

Blå bog kun for kvinder

I sidst uge udkom Kraks Blå Bog som hovedsageligt omhandler mænd, der har drevet det vidt.   I sidste uge udkom også Kvindernes Blå Bog 2008.
Kvindernes blå bog er bestemt ikke kedelig
Kvindernes Blå Bog giver sig ikke ud for at være et videnskabeligt værk. Udvalget har gjort sig umage for at komme unøjagtigheder og fejl til livs. Men det vigtigste for det frivillige og ulønnede udvalg har været begrundelserne, som røber den enkeltes særlige betydning for ligestillingsarbejdet i fagbevægelsen og kriterierne for at komme i Kvindernes Blå Bog er noget anderledes end hos Krak.

Der er taget kvinder med, der har bidraget til en positiv samfundsudvikling hen mod mere ligestilling. Det handler om at være rollemodel og at kunne kommunikere gennem medierne. Hos Krak er det et kriterium bare at være noget formelt. Kraks Blå Bog er voldsomt præget af departementschefer, højesteretsdommere og mandlige arkitekter med andenpladser i kedelige konkurrencer.

Dejligt med anerkendelse
Også forfatter Pia Fris Laneth er kommet i den "rigtige" bog. Hun blev med ét danmarkskendt med sin kvindehistoriske roman "Lillys Danmarkshistorie" fra 2006.

- Jeg er virkelig meget glad for at komme med i Kvindernes Blå Bog. Det er skønt med en anerkendelse af sit arbejde, for nogle gange er man bare så træt af, at ligestilling altid er op ad bakke, og at man dårligt nok kan tale om det uden at blive opfattet som en sur mokke. Det er anstrengende, når man nu faktisk er et glad væsen, der holder vældigt meget af mænd. Det er ikke alle, man vil hædres af, men jeg vil gerne hædres af det her selskab, siger Pia Fris Laneth.

Ville du hellere i Kraks Blå Bog?
- Nej, det har jeg aldrig haft ambitioner om. Det er ikke et kriterium for livslykke hos mig, siger Pia Friis Laneth.

Læs meget mere på www.kvindernesblaabog.dk 

Kvindernes Blå Bog kan læses og downloades på nettet.

Og så kan den bestilles gratis hos AOF, varenummer V930955.

Til definition af kriterier og beskrivelse af kvinderne, har følgende bidraget:
Margot Torp, HK
Mette Boelt, SL
Hanne Trebbien, Dansk Metal
Lisa Haas, 3 F
Lotte Broder Jørgensen, Dansk Metal
Lilja Jensen, HK
Ulla Puck, Dansk Metal