Den 3. december 2019

Dansk Metal: -Stærk grøn finanslovsaftale

Dansk Metal roser regeringens første finanslovsaftale. Særligt afskaffelsen af opholdskravet, annulleringen af omprioriteringsbidraget og ekstra penge til genopretningen af skattevæsenet vækker glæde

Finansminister Nicolai Wammen præsenterede mandag aften regeringens første finanslovsaftale, der er blevet indgået sammen med Enhedslisten, SF, Alternativet og De Radikale. Dansk Metal roser finansloven.

-Det er en stærk finanslov. Vi har kæmpet for at få afskaffet opholdskravet, og så er vi decideret glade for, at man har annulleret omprioriteringsbidraget på uddannelserne og sat penge af til en kvalitetspulje til erhvervsuddannelserne samt et ekstra tilskud til ungdomsuddannelserne, siger cheføkonom i Dansk Metal, Thomas Søby.

-Det er jo det, vi skal leve af i fremtiden, så stort skulderklap herfra, siger han.

Glædeligt med penge til genopretning af Skat
Dansk Metal noterer sig desuden med glæde, at partierne har afsat yderligere penge til genopretningen af skattevæsenet: 

-Et velfungerende skattevæsen er så vigtig en del af vores velfærdssamfund, at vi ikke kan have at almindelige danskere og virksomhederne ikke har tillid til, at tingene bliver gjort rigtigt. Med finanslovsaftalen her, så tager man endnu et skridt i den rigtige retning af at genoprette vores skattevæsen, siger Thomas Søby.

Grøn finanslovsaftale
Helt overordnet, så mener Dansk Metal, at finanslovsaftalen er en grøn finanslov.

-Jeg synes det er helt fair at kalde denne finanslovsaftale for den grønne finanslov. Vi er i hvert fald ikke i tvivl om, hvilken retning partierne bag finansloven gerne har ville gå – nemlig den grønne vej. Vi skal utvivlsomt gøre noget ved klimaet, og når vi nu samtidig er verdensførende på produktion af grønne løsninger, så er for eksempel en stigning i den grønne forskning den rigtige vej at gå, siger Thomas Søby, cheføkonom i Dansk Metal.

Link til finansministeriet, hvor finanslovsaftalen kan downloades