Den 10. august 2018


Gratis advokatbistand til erstatning ved trafikulykke

Dansk Metal lancerer et nyt medlemstilbud til medlemmer, der kommer ud for en trafikulykke i Danmark i deres fritid. Hvis der er et motorkøretøj involveret, kan de nemlig have krav på erstatning

Vi håber naturligvis ikke, at medlemmerne får brug for medlemstilbuddet.

Men hvis du som medlem selv - eller et familiemedlem - alligevel kommer til skade ved en trafikulykke i Danmark, der involverer en bil, en motorcykel eller lignende kan du få gratis juridisk hjælp hos LIND Advokataktieselskab til at søge erstatning.

Eksempler, hvor man kan få erstatning:

  1. Hvis en bil kører galt i en soloulykke, får chaufføren ikke erstatning, medmindre der er tegnet en særlig forsikring for førerpladsen. Passagererne i bilen har imidlertid krav på erstatning fra bilens forsikringsselskab.
  2. Hvis to biler støder sammen, har hver chauffør krav på erstatning fra den anden bils forsikringsselskab.
  3. Passagerer i biler, der er med i et sammenstød, får erstatning fra bilernes forsikringsselskaber, der efter omstændighederne deles om at betale erstatning til de tilskadekomne passagerer. 

Hvad skal man rent praktisk gøre?
Er ulykke sket i fritiden skal medlemmerne gå ind på  danskmetal.dk/trafikulykke og booke en opringning. Herefter vil medlemmet blive ringet op af Dansk Metals samarbejdspartner, LIND Advokataktieselskab. Det er således advokaten, der vurderer, om der er grundlag for at søge erstatning, og det er også advokaten, der tager sig af al papirarbejdet. Trafikulykkessager i fritiden er et rent privat anliggende mellem medlemmet og advokaterne fra LIND. Hverken forbundet eller Tele Øst er en del af sager om trifikulykker i fritiden, og er dermed heller ikke involveret i evt. retssager.

Trafikulykke sket i arbejdstiden
Drejer sagen sig derimod om trafikulykke sket i arbejdstiden er medlemmer som hidtil, velkomne til at kontakte afdelingskontoret, som er behjælpelig med det videre forløb.

---