Den 11. august 2017


TDC og Huawei stopper samarbejde med underleverandør

På grund af beskyldninger om dårlige arbejdsforhold har TDC Group øjeblikkeligt stoppet alt samarbejde med den serbiske entreprenør Roaming Networks.

Roaming Networks har arbejdet med at opgradere TDC´s kabel-tv-netværk (Gigaspeed-projektet), sammen med hovedenreprenøren Huawei Technologies Denmark, samt andre underentreprenører til Huawei.

Mandag den 7. august afslørede Danmarks Radio at underentreprenøren Consctructel Denmark ApS. som ligeledes arbejder med at opgradere TDC´s Kabel-tv-netværk underbetaler de undelandske medarbejdere.

Dansk El-forbund og Dansk Metal forhandler for øjeblikket med Consctructel Denmark ApS. om overenskomst.

DR´s Radioudsendelse på P1 mandag eftermiddag den 7. august sluttede af med, at speakeren efterlyse tips fra lytterne, da DR havde erfaret at endnu en virksomhed, nemlig Roaming Networks øjensynlig også har dårlige arbejdsforhold. Der var derfor udsigt til at DR på mandag den 14. august 2017 kl. 13:00 ville komme med yderligere afsløringer om dårlige arbejdsforhold, dennegang hos underentreprenøren Roaming Networks.

Roaming Networks er underleverandør til hovedleverandøren Huawei Technologies Denmark, og TDC Group har bedt Huawei Technologies Denmark om at bringe samarbejdet til ophør øjeblikkeligt.

Huawei Technologies Denmark meddeler, at selskabet er helt enig i beslutningen om at stoppe samarbejdet med Roaming Networks i Danmark.

Opgraderingen af netværket fortsætter, men det bliver altså ikke Roaming Networks, der kommer til at udføre det arbejde.

Dansk Metal og El-forbundet vil om nødvendigt benytte konfliktvåbenet
Dansk El-forbundet og Dansk Metal forhandler som nævnt for øjeblikket med Consctructel Denmark ApS. om overenskomstindgåelse. LO-forbundene har givet Consctructel Denmark ApS. frist til inden den 22. august 2017 at tegne overenskomst. I modsat fald vil LO-forbundene om nødvendigt iværksætte hovedkonflikt og varsle sympatikonflikt. 

I 2014 iværksatte Dansk Metal og Dansk El-forbund ligeledes konflikter og sympatikonflikter overfor Huawies underentreprenører, som dengang udbyggede TDC´s 4G-netværk, og det lykkedes efter få dages konflikt at få underleverandørerne til at tegne overenskomst.


Læs også: 7. august 2017: Underbetalte arbejdere udfører arbejde for TDC og Huawei

---