Den 27. januar 2017


TDC skifter arbejdsgiverforening

TDC har meldt sig ud af arbejdsgiverforeningen DI, for at melde sig ind i arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv

TDC har meldt sig ud af arbejdsgiverforeningen DI, også benævnt Dansk Industri, for at melde sig ind i arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv, DE, både den del af Dansk Erhverv som omhandler det erhvervspolitiske, og den del af Dansk Erhverv som fungerer som arbejdsgiverforening og som benævnes Dansk Erhverv Arbejdsgiver.

Skiftet sker pr. 1. juli 2017. Begge arbejdsgiverforeninger er tilsluttet Dansk Arbejdsgiverforening, hvor LO er den modstående lønmodtagersammenslutning, og hvor Dansk Metal er tilsluttet.

TDC besluttede oprindelig i slutningen af 1996 at været medlem af Dansk Industri, men nu søger TDC andre græsgange. TDC´s skifte af arbejdsgiverforening får ingen umiddelbar betydning for det såkaldte tilpassede overenskomstgrundlag i TDC. I en protokol fra 2001, er der nemlig taget højde for, at TDC kan finde på at skifte arbejdsgiverforening. Det tilpassede overenskomstgrundlag fortsætter ifølge protokollen fra 2001 som en virksomhedsoverenskomst efter 1. juli 2017.

På lidt længere sigt kan det forventes, at forhandlingsprocesserne med TDC besværliggøres af skiftet af arbejdsgiverforening. Det skyldes blandt andet, at Dansk Erhverv Arbejdsgiver ikke har andre overenskomstområder, hvor forbundet Dansk Metal er direkte part.

TDC´s skifte af arbejdsgiverforeningen har heller ikke betydning for de igangværende forhandlinger om fornyelse af overenskomsten pr. 1. marts 2017

Huawei Technologies (Denmark) Aps. - som blandt andet Dansk Metal Tele Øst indgik overenskomster med i 2014 og 2016 - var indtil juni 2016 medlem af Dansk Erhverv. Men Huawei skiftede pr. 1. juli 2016 den anden vej, og er nu medlem af DI.