Den 9. februar 2016

Kommissorium for trepartsdrøftelser er offentliggjort

LO har tirsdag offentliggjort regeringens kommissorium for trepartsdrøftelser som starter den 11. februar 2016


Det fremgår af kommissoriet at regeringen lægger på til hurtig afklaring på spørgsmålet om integration på arbejdsmarkedet af flygtninge. Således forventer regeringen, at der allerede i midten af marts 2016 foreligger en trepartsaftale, som herefter kan implementeres via lovforslag, som kan vedtages i indeværende folketingssamling.

I praksis betyder det, at lovgivningen skal være vedtaget inden at Folketinget tager på sommerferie.

I en kommentar til det offentliggjorte kommissorium udtaler LO´s formand Lizette Risgaard:

- Der venter nogle svære forhandlinger, men vi vil gøre vores til at løse problemerne.

– LO er klar til at hjælpe med at få flygtninge ind på arbejdsmarkedet. Det skal naturligvis ske på ordentlige vilkår, fortsætter hun.

- Samtidig skal det gå hånd i hånd med indsatsen overfor de øvrige arbejdsløse, som også mangler et job eller en uddannelse. Det har jeg sagt rigtig mange gange, og derfor er jeg meget tilfreds med, at regeringen har lagt vægt på netop dét i kommissoriet, siger Lizette Risgaard.

– Det danske arbejdsmarked står, som alle ved,  også overfor andre store udfordringer. Bl.a. behovet for kvalificeret arbejdskraft, og at vi har gode og sunde arbejdspladser – og så skal vi selvfølgelig fortsat sammen bekæmpe social dumping, siger Lizette Risgaard.

Læs kommissoriet - klik nedenfor:

Læs også:

07.02.2016 Trepartsdrøftelser, hvad er det ?