Den 21. september 2015

LO og FTF enige om oplæg til kongres

En enig hovedbestyrelse i LO og et enigt forretningsudvalg i FTF indstiller i dag til de to organisationers kongresser at styrke samarbejdet og at afklare grundlaget for en eventuel ny, fælles hovedorganisation

LO afholder kongres i slutningen af oktober og FTF har kongres i november. Her vil de to organisationer fremlægge og beslutte et forslag, der indeholder rammerne for det videre samarbejde mellem de to hovedorganisationer. 

LO og FTF vil fortsætte og intensivere et strategisk samarbejde på uddannelsesområdet. Desuden vil de to organisationer nu give mandat til at afklare grundlaget for en eventuel ny hovedorganisation. Det indebærer bl.a. udarbejdelse af en mission, et fagpolitisk grundlag og centrale indsatsområder for en fremtidig organisation.

Både det strategiske samarbejde og grundlaget for en ny hovedorganisation skal vurderes inden udgangen af 2017, hvorefter den videre proces skal besluttes af LO’s hovedbestyrelse og FTF’s forretningsudvalg.

Tilfredshed i begge hovedorganisationer

– Jeg er meget tilfreds med, at der nu i begge organisationer er enighed om det fælles oplæg til kongresserne. Det styrker helt sikkert de to organisationer i den videre proces frem mod en eventuelt ny hovedorganisation, siger LO’s formand Harald Børsting.

– En vigtig sten er nu ryddet af vejen. Det er meget vigtigt, at der er samling om samarbejdsplanerne. Den endelige beslutning om en eventuelt ny, fælles organisation skal først træffes senere, men den nu opnåede enighed er et godt fundament at stå på, siger FTF’s formand Bente Sorgenfrey.

Se LO og FTF’s fælles forslag - klik her